Monday, May 13, 2024
Home > Campanii > Masuri in contextul Covid – 19, Sindicatul Salariatilor din Universitatea Tehnica”Gheorghe Asachi” Iasi , 15 martie 2020

15 martie 2020

Avand in vedere starea de fapt indusa de necesitatea de a preveni raspindirea infectarii cu COVID-19 , Biroul Executiv al Sindicatului  Salariaţilor din Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iaşi decide aplicarea următoarelor

MASURI

1. Se suspendă sedinţele ordinare ale Biroului Executiv şi toate activităţile sindicale care presupun prezenţa fizică a membrilor Biroului Executiv şi/sau a membrilor de sindicat, pe perioada suspendării activităţilor didactice in Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iaşi. In  aceasta perioada, se va comunica operativ telefonic si pe canalele digitale uzuale (WhatsApp , mail ) .
  2. Conducerea operativă a S.S.U.T. pentru situaţii de urgenţă este constituită din liderul S.S.U.T. ( Iulian Agape) , trezorierul S.S.U.T. ( Ana Nicuţă) , si secretarul S.S.U.T.Iaşi ( Elena Cheptea) . Hotărârile conducerii operative se vor lua cu majoritate simplă. Conducerea operativă va asigura funcţionarea curentă şi reprezentarea sindicatului, pe durata suspendării activităţilor didactice in Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iaşi.
  3. Plata ajutoarelor sociale ( pentru deces rude grad I, naşterea copilului ) se va face prin virament bancar. Dosarul solicitantului ( compus din cerere, acte doveditoare, copie CI , cont IBAN ) se va transmite in format digital ( scanat sau foto ) la adresele e-mail ale liderului (iulian.agape@tuiasi.ro) si/sau trezorierului ( nicutaana@yahoo.com). Dosarul fizic se va transmite  liderului de filiala.
  4. Din resursele S.S.U.T./fond centralizat , se creează un fond special pentru situaţii de urgenţă, in valoare de 40.000 lei. Fondul va fi destinat exclusiv plaţii unor ajutoare sociale speciale către membrii S.S.U.T. Iasi ( conform pct. 5 al Planului de Măsuri). Sumele rămase eventual necheltuite la finele perioadei de suspendare a activităţii, vor fi returnate fondului centralizat.
  5. Pentru membrii S.S.U.T. pentru care autoritatile au dispus izolarea la domiciliu ( in virtutea SUSPICIUNII COVID19) , se instituie un ajutor social special in valoare de 25 lei/zi de izolare , timp de 14 zile. Pentru membrii S.S.U.T. pentru care autoritatile au dispus intrarea in carantină ( in virtutea TESTARII POZITIVE COVID-19) , se instituie un ajutor social special de  40 lei/zi de carantina, timp de 10 zile. Dosarul solicitantului va fi compus din cerere , copie CI, cont IBAN, document/dovada oficiala eliberat de Directia de Sanatate Publica Iasi si se va transmite in format digital ( scanat sau foto ) la adresele e-mail ale liderului (iulian.agape@tuiasi.ro) si/sau trezorierului ( nicutaana@yahoo.com) si in format  fizic    liderului de filiala. Ajutoarele se vor acorda in limita fondului special pentru situaţii de urgenţă. Membrii Biroului Executiv al S.S.U.T.Iasi se angajează pentru păstrarea confidenţialităţii asupra identităţii solicitanţilor acestor ajutoare sociale speciale.
  6. Solicităm membrilor S.S.U.T. abordarea responsabilă şi raţională , pe durata programului de lucru şi in afara programului , a problemelor care concură la tranzitarea favorabilă a situaţiei prezente şi mai ales, pe durata stării de urgenţă.
  7. Conducerea operativă pentru situaţii de urgenţă a S.S.U.T. va promova prin mesaje e-mail şi pe site-ul sindicatului comunicatele oficiale ale autorităţilor privind măsurile instituite pentru prevenirea răspindirii infecţiilor cu COVID-19.
  8. Reprezenţanţii S.S.U.T. Iaşi vor colabora indeaproape cu conducerea Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” Iaşi , in cadru institutional reglementat prin Contractul Colectiv de Muncă in vigoare la nivelul universităţii , pentru soluţionarea eficientă a problemelor de muncă specifice perioadei de suspendare a activităţilor didactice.
  9. In functie de evolutia situatiei , Biroul Executiv al S.S.U.T. Iasi poate decide noi masuri.
  10. Prezentele măsuri se vor aplică incepănd cu data de 16 martie 2020.

In numele Biroului Executiv al S.S.U.T. Iasi,

dr.ing. Iulian Agape