Thursday, April 25, 2024
Home > Campanii > Confederatia Nationala Sindicala “Cartel ALFA” raspunde printr-un comunicat de presa la recentele ingerinte ale executivului in activitatea sindicala !

Declarațiile pe care prim-ministrul Florin Cîțu le-a făcut recent reprezintă un atac direct la libertatea de asociere și o ingerință gravă în organizarea sindicală. Aceste atacuri asupra organizațiilor sindicale și dialogului social vin în contextul unor mișcări de stradă revendicative legitime, determinate de măsurile de austeritate, care au fost anunțate sau adoptate de executiv, fără niciun fel de dialog sau implicare a partenerilor sociali. Acest lucru este cu atât mai grav cu cât măsurile adoptate de guvern vin imediat după o campanie electorală în care angajamentele au fost în sens contrar.

Faptul că premierul nu înțelege revendicările sindicale trimise, înregistrate la cabinetul său, arată fie o citire superficială a acestora, fie că nu are pregatirea necesară pentru a ocupa această funcție. Cu deschidere spre dialog, dacă ar exista disponibilitatea, explicatiile primite de la colegii din sectorul economic privat sau din sectorul bugetar, ar fi clarificat aceste neclarități.