Monday, May 13, 2024
Home > Campanii > Teleconferinta MEC – parteneri de dialog social, 19 martie 2020

Teleconferinta MEC – parteneri de dialog social, 19 martie 2020

Astazi, intre orele 13-14.30 a avut loc o Conferinta on-line (video) organizata de catre MEC, la care au participat si partenerii de dialog social ai ministerului.
Din partea MEC au participat: Ministrul Monica Anisie si Secretarul  de stat G. Paraschiv.
Din partea federatiilor sindicale din Educatie au participat Simion Hancescu, Marius Nistor si Anton Hadar – presedinti ai federatiilor.
Au mai participat lideri ai organizatiilor elevilor, studentilor si parintilor .
Doamna Ministru  a rugat auditoriul  pentru solidaritate, a cerut  calm si  multa responsabilitate.
Domnia sa a afirmat  ca  nici macar nu se pune problema  ca anul scolar/universitar sa  fie inghetat.
S-a vorbit  despre constiinta cadrelor didactice, despre obligatiile lor fata de societate in asemenea situatii si s-a cerut implicarea serioasa a acestora in procesul didactic on-line.
In interventiile sale , prof. Hadar ( presedinte FNS Alma Mater)  a mentionat urmatoarele:
– a adus multumiri pentru Comunicatul care clarifica modul de desfasurare a activitatilor noastre – on-line sau telemunca;
– a solicitat, urmare a discutiilor purtate cu domnul profesor Octavian Doaga de la Medicina Bucuresti, ca, in OUG-ul care va fi dat pentru a fi acordate unele sporuri personalului medical care lucreaza in spitalele in care sunt pacienti cu coronavirus, sa fie incluse ca beneficari si cadrele didactice universitare de la Medicina (din toata tara), care desfasoara asemenea activitati in spitale;
– a asigurat conducerea MEC de implicarea federatiei in vederea realizarii unui proces didactic on-line de calitate;
– a pus problema  unor masuri de protectie a angajatilor de la BCU-uri ( exista  semnale de la BCU Bucuresti si BCU Timisoara ca s-au luat masuri in acest sens;se lucreaza mult de acasa dar institutiile in mod firesc nu s-au inchis,   personalul  prezintandu-se  la BCU-uri prin rotatie. La BCU  Iasi nu au fost luate masuri similare. E necesara armonizarea masurilor in BCU-uri ).
Conducatorii ministerului au aformat ca  bursele studentilor se acorda in continuare , studentii avand  obligatia de a participa la activitatile on-line  si de a-si continua  pregatirea.
Admin